## Jamina drove for 2 hours at an average speed of 40km/h. She then drove for 3 hours at an average speed of 50km/h. What was her average speed

Question

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

## Answers ( No )

RemarkAverage Speed = Total distance divided by total time.

Total Time2 hours + 3 hours = 5 hours. The total time is 5 hours.

Total Distanced = rate * time

d1 = 40 km/hour * 2 hours = 80 km

d2 = 50 km/hour * 3 hours = 150 km

d = d1 + d2

d = 80 + 150 = 230 km

Average SpeedAv = Total distance / Total Time = 230 / 5 = 46 km/hr