The instructions for a cough syrup are to give 2 teaspoons (tsp) every 8 hours. the cough syrup is supplied in 150-ml bottles. how many bott

Question

The instructions for a cough syrup are to give 2 teaspoons (tsp) every 8 hours. the cough syrup is supplied in 150-ml bottles. how many bottles must be purchased to treat 3 children for 5 days

0

Answers ( No )

    0
    2021-10-14T02:21:03+00:00

    2*3 = 6 teaspoons per day per child
    6*5 = 30 teaspoons 
    30*3 = 90 teaspoons 
    You need 90 teaspoons

    1 teaspoon = 4.9289 mL
    90*4.9289 = 443.6010 mL
    443.6010 / 150 = 2.9573 bottles

    You need at least 3 bottles

Leave an answer

Browse
Browse