Mr.O’Brien is paid $10 per hour for the first 40 hours he works in a week. He is paid 1.5 times that rate for each hour after that.

Question

Mr.O’Brien is paid $10 per hour for the first 40 hours he works in a week. He is paid 1.5 times that rate for each hour after that.

Last week, Mr.O’Brien worked 44 hours. How much will he get paid?

How much would he get paid of he worked 50 hours?

0

Answers ( No )

  1. Emma
    0
    2021-09-08T22:54:02+00:00

    In first 40 hours he earns = 7.30 x 40 = $292
    Each hour after his rate = 7.20 x 1.5 = $10.80 per hour
    In extra four hours he earns = 10.80 x 4 =  $43.20 

    Total earnings = $292 + $43.20 = $335.20 
    Therefore you don’t agree
    Hoped this helped you

Leave an answer

Browse
Browse