## Andre and Priya are tracking the number of steps they walk. Andre records that he can walk 6000 steps in 50 minutes. Priya writes the equati

Question

Andre and Priya are tracking the number of steps they walk. Andre records that he can walk 6000 steps in 50 minutes. Priya writes the equation y=118x, where y is the number of steps and x is the number of minutes she walks, to describe her step rate. This week, Andre and Priya each walk for a total of 5 hours. Who walks more steps?

## Answers ( No )

Let’s start by calculating the number of steps Andre walked. He recorded that he can walk 6000 steps in 50 minutes, which means that he can walk 6000/50=120 steps per minute. 5 hours = 5*60 = 300 minutes. So Andre has walked 120 * 300 = 36 000 steps.

Priya writes the equation y=118x in which y is the number of steps and x is the number of minutes. As already stated, 5 hours = 300 minutes. So x = 300. We replace x by its value and we get y = 118x = 118*300 = 35400 steps.

36000>34500 so Andre has walked more steps than Priya.

Hope this helps! ðŸ™‚