a grocer purchased a 100 pound mixture of nuts for 540 of the mixture contains 60 pounds of peanuts that cost 4 per pound the remains nuts i

Question

a grocer purchased a 100 pound mixture of nuts for 540 of the mixture contains 60 pounds of peanuts that cost 4 per pound the remains nuts in the mixture are almonds. what is the cost per pound of the almonds in the mixture?

0

Answers ( No )

    0
    2021-10-04T16:19:14+00:00

    40 pounds of almonds that cost 7.5 per pound

    Step by step

    60 x 4= 240
    540-240=300
    300/40= 7.5

    If you need a more detailed explanation I’d be happy to elaborate.

Leave an answer

Browse
Browse