1. Solve: -6x = 354 2. x/2 = 12 3. (-1/3) b = 9 4. -13x = -52 5. Sierra bought 6 shirts for $67.50, how much did sh

Question

1. Solve: -6x = 354
2. x/2 = 12
3. (-1/3) b = 9
4. -13x = -52
5. Sierra bought 6 shirts for $67.50, how much did she pay for each shirt if they all cost the same?

0

Answers ( No )

    0
    2021-09-11T04:51:36+00:00

    1) x = 354/-6.
    x = -59

    2) x = 12*2 = 24

    3) b = 9(-3) = -27

    4) x = -52/-13 = 4

    5) 6 shirts, $67.50
    1 shirt, $67.50 divided by 6.
    1 shirt, $11.25

    0
    2021-09-11T04:51:39+00:00

    1. Solve for x:

    -6 x = 354

    Divide both sides of -6 x = 354 by -6:

    (-6 x)/(-6) = 354/(-6)

    (-6)/(-6) = 1:

    x = 354/(-6)

    The gcd of 354 and -6 is 6, so 354/(-6) = (6×59)/(6 (-1)) = 6/6×59/(-1) = 59/(-1):

    x = 59/(-1)

    Multiply numerator and denominator of 59/(-1) by -1:

    Answer:  x = -59

    ___________________________________________________

    2. Solve for x:

    x/2 = 12

    Multiply both sides of x/2 = 12 by 2:

    (2 x)/2 = 2×12

    (2 x)/2 = 2/2×x = x:

    x = 2×12

    2×12 = 24:

    Answer: x = 24

    _____________________________________________________

    Solve for b:

    -b/3 = 9

    Multiply both sides of -b/3 = 9 by -3:

    (-3 (-b))/3 = -3×9

    -3×(-1)/3 = (-3 (-1))/3:

    (-3 (-1))/3 b = -3×9

    (-3)/3 = (3 (-1))/3 = -1:

    –1 b = -3×9

    (-1)^2 = 1:

    b = -3×9

    -3×9 = -27:

    Answer:  b = -27

    _______________________________________________________

    Solve for x:

    -13 x = -52

    Divide both sides of -13 x = -52 by -13:

    (-13 x)/(-13) = (-52)/(-13)

    (-13)/(-13) = 1:

    x = (-52)/(-13)

    The gcd of -52 and -13 is -13, so (-52)/(-13) = (-13×4)/(-13×1) = (-13)/(-13)×4 = 4:

    Answer:  x = 4

    _________________________________________________________

    5. Simply divide by 6

    $67.50/6= $11.25

Leave an answer

Browse
Browse